dekoffiekar.nl

mobiele koffiekar

Fiat 900 e panorama als mobiele koffiekar

foto door Hans Guldemond
foto door Hans Guldemond

Oer Hollandse gezelligheid en Italiaanse kwaliteit, dat wil de koffiekar uitstralen. Met dit in het achterhoofd hebben we gezocht naar het ideale vervoersmiddel om de koffie bij de klant te krijgen. Na lang zoeken vonden we op Sicilië een fiat 900e panorama die werd omgebouwd tot mobiele koffiekar.

Door zijn unieke uitstraling is de koffiekar een echte blikvanger. De espressomachine wordt via de zijdeur naar buiten getrokken zodat de klant goed kan zien hoe zijn verse koffie bereid wordt. Op dit moment is de koffiekar voorzien van een 2-groeps Fiorenzato espressomachine en een grind-on-demand bonenmaler.

 

De koffiekar is van alle gemakken voorzien. Zo is er genoeg gefilterd water aan boord, het afvoer water wordt opgevangen en om even rustig van je kop koffie te genieten zijn er krukken beschikbaar. Voor de stroomvoorziening is er gekozen voor accu's in plaats van de gebruikelijke generator bij andere koffieschenkers.

 

De voordelen hiervan zijn duidelijk: geen stank- en geluidsoverlast en natuurlijk veel milieuvriendelijker. De accu's worden ook nog eens met groene stroom opgeladen.